Pardoseli epoxidice

PARDOSELI EPOXIDICE

Datorita rezistentei chimice foarte bune si proprietatilor mecanice excelente, rasinile epoxidice sunt utilizate pe scara larga in constructii in cladiri noi sau vechi.
Datorita calitatilor mentionate rasinile epoxidice sunt frecvent utilizate pentru realizarea pardoselilor industriale, care trebuie sa respecte conditii privind capacitatea portanta, stabilitatea, rezistenta la uzura, la alunecare, caracteristici antipraf, conductivitate electrica, rezistenta la factori chimici si standarde de igiena.
Pardoselile epoxidice sunt realizate din rasina epoxidica fara solventi, din intaritor si nisip de cuart, in care se adauga diversi aditivi in functie de caracteristicile chimicepe care trebuiesa le indeplineasca acesta.
De regula calitatea pardoselilo epoxidice depaseste calitatea substratului pe care se aplica (beton). In timp ce pardoseala din beton se limiteaza la calitatea standard, o pardoseala care contine rasini epoxidice imbunatateste calitatea suprafetei supuse direct agresiunii mediului unde este exploatata. In plus pardoselile din rasina epoxidica indeplinesc standarde decorative si usor de curatat si intretinut.
Calitatea finala a unei pardoseli depinde in mare parte de cat de bine a fost pregatita suprafata. Aceasta trebuie sa fie curata, lipsita de particule libere, sau alte produse reziduale. De aceea inainte de aplicarea pardoselilor epoxidice sunt necesare aproape intodeauna lucrari pregatitoare la stratul suport: sablare, razuire sau scarificare.

Inainte de aplicarea unei pardoseli epoxidice este recomandata sa se verifice urmatoarele aspecte:

1. Continutul de umiditate
2. Cat de curate estesuprafata, dacaexistauleipeaceasta
3. Rezistenta la compresiune a stratului de baza
4. Rezistenta la smulgere de pesubstrat
5. Existenta de fisurisaucrapari
6. Exfolierea de pesubstrat
7. Dilatatii

Sistemul de pardoseli pe baza de rasina epoxidica consta in aplicarea a doua sau mai multe straturi de material.